fbpx
Право

Шемякін має намір судитися з Гергієвим

Художник Михайло Шемякін, виступаючи в ефірі радіостанції «Ехо Москви», заявив, що має намір подати до суду на художнього керівника Маріїнського театру Валерія Гергієва за невиплату гонорарів. За словами Шемякіна, неоплаченою залишилася його робота над триптихом одноактних балетів («Весна священна», «Лагідна» та «Метафізичний балет»), яку він завершив 8 років тому.

«У мене досі немає контракту на руках. Мені було сказано "так-так, потім, зараз найголовніше випустити спектакль, а все, про що ми говоримо, Міша, ми підпишемо потім". У підсумку контракт так і не був підписаний. Досі за ці 8 років, як би я не просив, скільки б листів я не писав, мені відмовлено в оплаті за мою роботу», – заявив Шемякін.

Художник стверджує, що не хотів виносити сміття з хати і намагався вирішити питання з Валерієм Гергієвим особисто, але це не призвело до жодного результату. Крім того, юрист Маріїнського театру заявив, що Гергієв заборонив виплачувати гонорар Шемякіну, так як «його балети не принесли Маріїнці великих грошей».

Вищеперелічені вистави, оформлені декораціями Шемякіна, були показані на сцені кілька разів, зараз вони в репертуарі Маріїнського театру відсутні.

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: