fbpx
Україна

У Львові відкрили пам’ятник жертвам кінноти Будьонного

У Львові пройшла урочиста церемонія відкриття пам’ятника українцям, які загинули в боях з Першою кінною армією під командуванням Семена Будьонного під час радянсько-польської війни. У заході взяли участь генеральний консул Польщі у Львові Ярослав Дрозд та Оксана Погорілко – представниця адміністрації Львівської області.

«Одним з яскравих і героїчних моментів українсько-польської війни проти більшовиків була битва під Задвір’ям 17 серпня 1920 року. Сьогодні ми разом віддаємо данину пам’яті львівській молоді, яка під командуванням капітана Болеслава Зайончковського тут, на цьому місці, зустріла і дала відсіч більшовицьким військам, які намагалися захопити Львів», – заявила під час свого виступу Погорілко.

Читайте також:  Закарпатські соратники Орбана такі ж пособники росії, як і сам лідер Угорщини

Радянсько-польська війна тривала з 1919 по 1921 рік. Перша кінна армія під командуванням Будьонного входила до складу Південно-Західного фронту і була задіяна в Київській операції. Армія зайняла Житомир і Рівне, але на підступах до Львова сторони підписали Ризький мирний договір, який завершив радянсько-польську війну. У підсумку Львів залишився польським містом.

Читайте також:  Важливе повідомлення щодо ситуації в 67 - ї ОМБР "ДУК"

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: