fbpx
Футбол

«Справа Металіста». УЄФА із задоволенням сприйняв сьогоднішнє рішення Спортивного арбітражного суду

Європейський футбольний союз повідомляє, що в цій організації з задоволенням сприйняли прийняте сьогодні Спортивним арбітражним судом Лозанни рішення у «справі Металіста». Нагадаємо, що спортивна судова інстанція повторно відхилила прохання харківського "Металіста" про призупинення дискваліфікації, раніше застосованої УЄФА до українського клубу на поточний євросезон.

На офіційному сайті Європейського футбольного союзу йдеться про те, що харківський «Металіст» зробив спробу призупинити вердикт Апеляційної інстанції УЄФА, винесений 13 серпня поточного року. Згідно з цим рішенням, український футбольний клуб був дискваліфікований у поточному році і виключений з єврокубкових турнірів через участь в договірних матчах. Нагадаємо, що  йдеться про матч «Металіст» – «Карпати», зіграний ще в сезоні-2007/2008, а нинішня Ліга чемпіонів стала дебютною для клубу з Харкова.

Також нагадаємо, що раніше Робочою групою УЄФА з надзвичайних ситуацій було прийнято рішення, що замість харківського «Металіста» у Лізі чемпіонів буде виступати грецький ПАОК і саме цей клуб зіграє в раунді плей -офф з німецьким «Шальке». Хоча раніше, на стадії третьої кваліфікації Ліги чемпіонів, «Металіст» за сумою двох матчів залишив грецький ПАОК за бортом турніру.

Матч «Шальке» – ПАОК відбудеться завтра, в середу, 21 серпня.

Крім того, ізраїльський клуб «Маккабі», з яким ПАОК повинен був грати в раунді плей-офф Ліги Європи після вильоту з Ліги чемпіонів, потрапить у груповий етап другого за значимістю клубного турніру Європи безпосередньо.

За матеріалами: uefa.com

Читайте також: