fbpx
Політика

Саакашвілі має намір зняти судимість «десяткам тисяч людей»

  Сотні колишніх засуджених з ранку у вівторок вишикувалися в довгі черги в Тбілісі біля адміністрації президента Грузії, щоб пройти реєстрацію на предмет зняття з них судимості.

"Це дуже хороше рішення. Я прийшла сюди разом зі своїм сином", – сказала журналістам Лейла Гагнідзе, за словами якої "після зняття судимості він зможе легше знайти роботу".

Раніше М.Саакашвілі у своєму телезверненні заявив, що виступає з ініціативою зняття судимості і умовного покарання "десяткам тисяч людей за допомогою актів індивідуального помилування".

Президент зазначив, що дана ініціатива торкнеться всіх злочинів, крім таких тяжких, як умисне вбивство, сексуальний зв’язок з неповнолітнім, трефікінг, тортури, членство в злодійському "світі", вибухи, виготовлення ядерної зброї, імпорт або транзит через територію Грузії радіоактивних, токсичних, промислових або побутових відходів. Зняття судимості не торкнеться тих осіб, які були засуджені за вчинення злочину проти держави чи людства.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

"Всім, які вчинили інші злочини в минулому, які сьогодні реально перебувають на волі, а тому акт індивідуального помилування такого типу не спричинить зростання злочинності, ми просто даємо шанс забути все це, і з чистого аркуша почати нове життя", – заявив М.Саакашвілі.

За його словами, особи, які мають судимість з відповідною заявкою повинні звернутися в адміністрацію президента і "до закінчення мого президентського терміну (вибори президента Грузії відбудуться 27 жовтня – ІФ), до всіх цих людей буде прийнятий відповідний акт про помилування і з них буде знята судимість".

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

У заяві, опублікованій на сайті президентської адміністрації, йдеться, що громадяни, які бажають зняти судимість, повинні пройти попередню реєстрацію за телефоном, в ході якої буде записано ім’я, прізвище, контактна інформація, після чого їм повідомлять конкретну дату для внесення відповідної заяви.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: