fbpx
Україна

Національний Сорочинський ярмарок відкривається під Полтавою

У селі Великі Сорочинці Полтавської області сьогодні, 20 серпня, відкривається Національний Сорочинський ярмарок – найбільш колоритний з усіх існуючих в країні. Очікується, що в заході візьмуть участь близько півтори тисячі учасників – як підприємств, так і приватних підприємців, а також звичайних народних майстрів з України, Росії, Молдови, Грузії, Білорусі, Німеччини та Польщі.

Читайте також:  Українця Ігоря Білякова вкусила змія, але він не розгубився: що було далі?

Під Національний Сорочинський ярмарок, що отримав свій офіційний статус в 1999 році, віддано більше 16 гектарів площі в Полтавській області. Як зазначив президент України Віктор Янукович, Сорочинський ярмарок – один з візитних карток країни, що  "гармонійно поєднує яскраву самобутність українського народу, його культуру і колорит".

Сорочинський ярмарок оспівав в однойменній повісті Микола Гоголь. І зараз, через багато років, тут зберігається «гоголівський дух», адже Сорочинський ярмарок – це не просто торгова акція, це ще й свято з яскравими театралізованими виставами, в яких беруть участь безліч фольклорних колективів з усіх куточків країни, ближнього і далекого зарубіжжя.

Читайте також:  Присвячується світлій пам'яті Героя з Прикарпаття Андрія Бойка

Сорочинський ярмарок (відео):

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: