fbpx
Політика

Леонід Кравчук: про минуле, сьогодення, майбутнє

 Сьогодні, 20 серпня, в українському національному інформаційному агентстві Укрінформ відбулася прес-конференція першого президента незалежної України Леоніда Кравчука. В ході прес-конференції Леонід Макарович Кравчук розповів, які він бачить «плюси і мінуси» в сьогоднішній Україні, розповів, що йому не подобається в українських політиках, поділився спогадами про те, що було 22 роки тому.

На прес-конференції Леонід Кравчук сказав, що він пишається дуже багатим урожаєм в Україні цього року. Крім того, Леонід Макарович вважає позитивним, що залишилося виконати невеликий шлях для підписання угоди про асоціацію з ЄС. На його думку, не можна не відзначити і те, що в країні звужується фронт хабарництва. Але перший президент незалежної України бачить не лише позитивні моменти. Його турбує, що в Україні розв’язалася великомасштабна політична війна між правлячою партією і опозицією. «Війна між Партією регіонів та опозицією – війна цілеспрямована. Вона не допомагає, а навпаки заважає розвитку України», – каже Леонід Кравчук. Помітною проблемою в країні є дуже суттєвий розрив між бідним і багатим населенням. «І на превеликий жаль, цей розрив тільки збільшується», – вважає Леонід Кравчук.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Леонід Кравчук зізнався, що раніше він хотів, щоб в Україні все було інакше, він і бачив країну інакше – через "рожеві окуляри". Зараз, через великий проміжок часу Леонід Кравчук усвідомлює, що саме такою Україна і повинна бути. «Ми тільки вчимося керувати цією країною», – вважає Леонід Макарович. Леонід Кравчук з жалем заявив, що дуже розчарований політичною елітою. На думку першого президента незалежної України, політики роблять все, щоб перетворити незалежну Україну на олігархічну. "Саме з цим треба боротися", – заявив Леонід Кравчук.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Наприкінці прес-конференції Леонід Кравчук привітав усіх українців з наступаючим святом – Днем Незалежності.

Читайте також: