fbpx
Політика

Київрада працюватиме – Попов

  Голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов прогнозує, що Київрада буде працювати.

"Законність підтверджена, Рада (Київрада – ІФ) буде працювати … – в цьому не може бути ніяких сумнівів", – сказав О. Попов журналістам у вівторок у Києві.

Голова КМДА зазначив, що опозиція повинна виходити зі здорового глузду. "Все-таки політика політикою, і можна загратися. Це неправильно. Адже є питання, які не обговорюються. Наприклад, це питання соціального захисту, життєдіяльності міста, і треба просто брати і засукувати рукави, і працювати, а не заважати працювати. Ми ж так прийдемо до тупикової ситуації", – підкреслив О. Попов.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Він також висловив задоволення тим, що 19 серпня Київрада на засіданні розглянула питання соціального характеру. "Найголовніше – це питання соціальне, можливість фінансувати нашу бюджетну сферу додатковими ресурсами, які йдуть на виплату муніципальних надбавок – це 20 % до заробітної плати працівників бюджетної сфери. 98 млн (гривень – ІФ) – це дає нам можливість сказати, що включно до жовтня ми будемо нормально цей процес вести, і будемо шукати можливість закрити цю тему позитивно до кінця року", – сказав О. Попов.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Опозиція вважає, що повноваження Київради завершилися 2 червня, тому блокує її пленарні засідання.

На засіданні сесії Київради 11 липня не було прийнято жодного рішення, бо засідання блокували народні депутати опозиційних фракцій Верховної Ради.

Окружний адміністративний суд Києва за засіданні 9 серпня визнав діяльність Київської міської ради правомірною, а скликання і проведення її сесій – законними.

19 серпня депутати Київради за 12 хвилин розглянули і прийняли 4 постанови і 3 звернення до Верховної Ради. У залі зареєструвалися 79 депутатів.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: