fbpx
Політика

Арсеній Яценюк: Наша сім’я – Європейський союз

Арсеній Яценюк виступив на відкритті Всесвітнього конгресу українців у Львові і заявив, що «Наша сім’я – Європейський союз. Наше майбутнє – це майбутнє у великій європейській сім’ї».

На думку Арсенія Яценюка, сьогодні Україна знаходиться перед "історичним моментом вибору". Угода про асоціацію з Європейським союзом, як підкреслив Арсеній Яценюк, – це «історичний вибір країни – куди ми йдемо? Що для України вільна нова сім’я – це Європа чи новий Радянський Союз, який намагаються будувати?».

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Лідер української опозиції зазначив, що з боку Росії можна часто почути слова про «наше спільне минуле». Говорячи про це «минуле», Арсеній Яценюк заявив наступне: «А що у нас було в минулому, крім Голодомору, Сталіна, НКВД, крім розстріляних священиків, спалених церков, знищеного генетичного коду української нації?». При цьому, Арсеній Яценюк зазначив загальну перемогу у Другій світовій війні, згадавши слова Володимира Путіна про те, що «Росія перемогла б фашизм у Другій світовій війні без України».

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

А резюмував Арсеній Яценюк так: «Угода має бути підписана. Україна повинна стати членом Європейського союзу … Наша країна буде кращою в Європі».

Нагадаємо, сьогодні в ЗМІ з’явилися повідомлення про те, що Вадим Колесніченко, який представляє в українському парламенті «Партію регіонів» пропонує на законодавчому рівні скасувати євроінтеграцію України.

За матеріалами: byut.com.ua

Читайте також: