fbpx
Спорт

Тренер ХК «Донбас» стане головним тренером збірної України з хокею

Головний тренер донецького хокейного клубу «Донбас» стане новим наставником української хокейної збірної. Повідомляється, що в ролі головного тренера збірної України Андрій Назаров буде представлений у вівторок, 20 серпня.

Офіційний сайт ХК «Донбас» також повідомляє, що до тренерського штабу національної хокейної збірної увійде і нинішній наставник клубу «Молода Гвардія» – Олександр Годинюк.

За всю історію незалежної України хокейну збірну раніше очолювали вісім різних фахівців, а саме: Олександр Фадєєв, Анатолій Богданов, Олександр Сеуканд, Михайло Захаров, Володимир Голубович, Дейв Льюїс, Анатолій Хоменко, Олександр Куликов. Більше всіх матчів збірна України з хокею провела під керівництвом Анатолія Богданова. Таким чином, Андрій Назаров стане дев’ятим за рахунком наставником збірної України з хокею. Саме цьому фахівцю і доведеться вирішувати високі завдання,  що стоять перед національною збірною.

Нагадаємо, що в сезоні 2012 року збірна України опустилася у другий дивізіон, а за підсумками чемпіонату світу-2013, який проходив у Донецьку, українська збірна під керівництвом Олександра Куликова зайняла в своїй підгрупі перше місце, що дозволило команді повернутися в перший дивізіон. Ймовірно, під керівництвом Андрія Назарова збірна України буде намагатися повернутися в еліту світового хокею.

Відзначимо, що 11 представників ХК «Донбас» є кандидатами до національної збірної України. Крім того, найближчим часом може бути вирішено питання про натуралізацію двох представників донецького хокейного клубу «Донбас» – Юрія Сільницького та Владислава Шалімова, які будуть покликані допомогти національній команді України.

Нагадаємо, що ХК «Донбас» нещодавно взяв участь у розіграші Кубка губернатора Нижегородської області. Хокеїсти донецького клубу вийшли у фінал турніру, але в головному матчі змагань поступилися з рахунком 1:3 клубу «Торпедо» з Нижнього Новгорода.

За матеріалами: hcdonbass.com

Читайте також: