fbpx
Економіка

Рівень безробіття в Україні впевнено знижується – Королевська

Рівень безробіття в Україні, який Державна служба статистики визначає за методологією Міжнародної організації праці, в I кварталі 2013 року знизився до 8% (проти 8,4% за аналогічний період минулого року). Це свідчить про те, що методи боротьби з безробіттям український уряд обрало правильні. Таку думку висловила міністр соціальної політики України Наталія Королевська.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

За її словами, важливу роль у скороченні рівня безробіття відіграла зміна ідеології роботи Державної служби зайнятості, а також реалізація нового закону «Про зайнятість населення». Так, за 7 місяців 2013 року службою зайнятості було працевлаштовано майже 88 тисяч малоконкурентних громадян (молоді, одиноких батьків, інвалідів, людей старшого віку), що майже вдвічі більше порівняно з відповідним періодом минулого року.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

«У цілому ж за січень-липень 2013 року послугами державної служби зайнятості скористалися 1,3 млн українців. До кінця року послугами служби буде охоплено понад 2 млн шукачів», – підкреслила Наталія Королевська.

За матеріалами: mlsp.gov.ua

Читайте також: