fbpx
Право

Пенсійна реформа в Україні. Опозиція знову пропонує скасувати її

  Народний депутат України Андрій Павловський (фракція "Батьківщина") зареєстрував у Верховній Раді України законопроект, яким пропонує скасувати пенсійну реформу.

Як наголошується в пояснювальній записці до документа, прийнятий Верховною Радою України 8 липня 2011 року Закон України "Про заходи щодо забезпечення законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи" не вирішує проблеми фінансового забезпечення пенсійної системи. Більше того, ситуація з фінансування Пенсійного фонду в останні роки постійно погіршувалася. Збільшення пенсійного віку, скасування пенсії за вислугою років, більш жорсткий підхід до зарахування стажу роботи і зарплати жодним чином не поліпшили ситуацію.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

"Кредит довіри до уряду вичерпався, переважна більшість громадян не вірить у його здатність реалізувати будь-які реформи, включаючи самого президента України В.Ф. Януковича, який особисто визнав у публічному виступі "саботаж двох третин реформ". У зв’язку з викладеним представляється необхідним відновити статус-кво на законодавчому рівні, повернувши законодавчу базу пенсійної системи в стан, який передував руйнівним "реформам" оманливого "поліпшення", – йдеться в пояснювальній записці.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Закон про пенсійну реформу набув чинності 1 жовтня 2011 року. Закон передбачає поетапне збільшення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років і збільшення страхового стажу на 10 років для чоловіків і жінок.

Як раніше повідомлялося, народні депутати від опозиції вже не раз виносили питання про скасування пенсійної реформи на засідання сесії Верховної Ради, проте, їхні пропозиції парламент не підтримав.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: