На литовському кордоні дезінфікують білоруські вантажівки

Рішенням литовського уряду на кордоні з Білоруссю кожен вантажний автомобіль буде піддаватися дезінфекції, так як на території Білорусі зафіксовано спалах африканської чуми свиней. За цю процедуру водій кожної вантажівки повинен заплатити збір у розмірі 25 літів (близько семи євро).

«Щодо оголошення екстремальної ситуації в Литві, то жодної правової підстави для цього точно немає», – сказав глава литовського уряду. Якщо подібні заходи будуть введені, то експорт продуктів харчування до Литви заборонять зовсім.

Проект про обов’язкову дезінфекцію автомобілів на литовському кордоні був поданий на розгляд литовського уряду ще в кінці минулого місяця. Передбачалося, що буде проводиться дезінфекція як вантажного, так і легкового автотранспорту. Однак згодом від дезінфекції легкових автомобілів було вирішено відмовитися.

Related Post

Спалах АЧС в Білорусі зафіксований на початку літа поточного року. Вогнища захворювання були виявлені в в Івьєвському і Вітебському районах.

Литва звернулася до представників Єврокомісії з проханням про виділення 13,5 млн євро на зведення 500-кілометрового забору для припинення вільного переміщення диких звірів.

За матеріалами: lenta.ru

Leave a Comment