fbpx
Новини світу

На литовському кордоні дезінфікують білоруські вантажівки

Рішенням литовського уряду на кордоні з Білоруссю кожен вантажний автомобіль буде піддаватися дезінфекції, так як на території Білорусі зафіксовано спалах африканської чуми свиней. За цю процедуру водій кожної вантажівки повинен заплатити збір у розмірі 25 літів (близько семи євро).

«Щодо оголошення екстремальної ситуації в Литві, то жодної правової підстави для цього точно немає», – сказав глава литовського уряду. Якщо подібні заходи будуть введені, то експорт продуктів харчування до Литви заборонять зовсім.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Проект про обов’язкову дезінфекцію автомобілів на литовському кордоні був поданий на розгляд литовського уряду ще в кінці минулого місяця. Передбачалося, що буде проводиться дезінфекція як вантажного, так і легкового автотранспорту. Однак згодом від дезінфекції легкових автомобілів було вирішено відмовитися.

Спалах АЧС в Білорусі зафіксований на початку літа поточного року. Вогнища захворювання були виявлені в в Івьєвському і Вітебському районах.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Литва звернулася до представників Єврокомісії з проханням про виділення 13,5 млн євро на зведення 500-кілометрового забору для припинення вільного переміщення диких звірів.

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: