fbpx
Політика

Міністр фінансів РФ Силуанов незадоволений великими витратами на Північний Кавказ

Російський міністр фінансів Антон Силуанов піддав критиці на засіданні урядової комісії республіки Північного Кавказу. Невдоволення Сілуанова викликали занадто великі витрати на держслужбовців і автопарк для їх обслуговування. Силуанов порадив керівництву цих республік стримати апетити і збільшити збирання податків.

Найбільш марнотратною Антон Силуанов назвав Чеченську Республіку. «"Чемпіон" у нас Чеченська Республіка. Середня кількість легкових автомобілів на балансі держорганів або орендованих держорганами становить 0,06 на одного службовця, а в Чеченській Республіці – 0,27», – пояснив міністр фінансів свої слова прикладом і додав, що автопарк чиновників цієї республіки становить близько половини автопарку чиновників всього Північного Кавказу. Глава Мінфіну порадив керівництву республіки зайнятися оптимізацією цієї статті витрат.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

Крім того, міністра здивувала кількість чиновників на душу населення. За даними Сілуанова, в середньому в Росії кількість держслужбовців у розрахунку на одну тисячу жителів становить 1,8, в той час як на Північному Кавказі – 2,1, а в Інгушетії і того більше – 4,6. Якщо порівнювати розміри витрат на чиновників, то в Росії вони складають 1,5 тис. рублів в розрахунку на одну тисячу населення, зате в Кабардино-Балкарії – дві тисячі рублів, а Чечні – три тисячі рублів. У той же час збирання податків в цьому регіоні в два рази нижче, ніж по всій Росії.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: