fbpx
Новини світу

Медведєв відвідав молодіжний форум “Машук-2013”

Виступаючи на зустрічі з учасниками молодіжного форуму "Машук-2013", який проходить в ці дні на Ставропіллі, прем’єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що керівництво вищих навчальних закладів має активніше працювати з майбутніми роботодавцями своїх студентів. У разі, якщо випускники не в змозі знайти собі роботу, такий виш можна вважати неефективним, і його слід закрити.

"Мені здається, що питання почасти має вирішуватися природним шляхом. От якщо університет готує нікому не потрібних фахівців, то це і є неефективний виш і він повинен бути закритий, бо навіщо готувати людей, які не знайдуть свого місця на ринку праці?" – сказав Медведєв.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Торкнувся у своєму виступі глава російського уряду і проблеми російської мови, якою часто молоді люди володіють не повною мірою. "Вивчати російську мову потрібно все життя. Напевно, навряд чи ми зможемо володіти нею як Олександр Сергійович Пушкін, але на хорошому рівні, а краще на хорошому університетському рівні мовою повинен володіти кожен. Тому що це елемент конкурентоспроможності", – заявив Дмитро Медведєв.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

Медведєв на форумі "Машук-2013" (відео):

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: