fbpx
Новини світу

ЗМІ: “Аль-Каїда” готує теракти в Європі

Сьогодні в ряді засобів масової інформації з’явилися повідомлення про те, що в плани відомої в усьому світі терористичної групи "Аль-Каїда" входить організація терористичних актів у країнах Європи, а об’єктами терористів нібито повинні стати швидкісні залізниці.

У західних ЗМІ, з посиланням на американське Агентство національної безпеки, пишуть про те, що терористи можуть здійснювати свої дії шляхом підривів залізничного полотна, а також тунелів. Крім того, об’єктами "Аль-Каїди" нібито можуть стати лінії електропередач.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Повідомляється також про те, що в країнах Європи вже почали робити певні заходи з підвищення безпеки на залізницях. Зокрема, в Німеччині, буде налагоджено патрулювання ділянок залізниць та інших місць, які теоретично можуть стати об’єктами терористів. На залізничних станціях будуть працювати співробітники поліції, а також правоохоронці в цивільному.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

У ЗМІ пишуть про те, що інформація про можливі теракти була отримана Агентством національної безпеки США в ході прослуховування інтерактивної конференції лідера "Аль-Каїди" Аймана аз-Завахірі, в якій також брали участь деякі керівники бойових груп організації.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: