fbpx
Політика

Глава МЗС Єгипту: «Каїр відкидає спроби втручання інших країн»

Єгипетська влада заявляє, що може переглянути питання про доцільність отримання закордонної допомоги, пояснюючи цей крок тим, що не дозволять іноземним державам втручатися у свої внутрішні справи.

"Те, що відбувається в Єгипті, це справа Єгипту. Ми відкидаємо спроби залучити до обговорення цієї проблеми зарубіжні держави. Це лише призведе до ще більшої поляризації, напруженості і загальмує національне примирення", – заявив напередодні міністр закордонних справ Єгипту Набіль Фахмі.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Він також відповів на заяви деяких західних країн про те, що там мають намір переглянути можливість виділення допомоги Каїру. Фахмі з цього приводу заявив, що, звичайно ж, в Каїрі вдячні за надану йому протягом багатьох років допомогу, проте, треба ще враховувати, що вся ця допомога не була "безкорисливими подарунками".

"Ми попросили фахівців, щоб вони серйозно і справедливо вивчили доцільність тієї допомоги, яку отримує наша країна. Єгипетська гідність і цінності непохитні", – додав міністр.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Раніше в Євросоюзі заявили, що найближчими днями планують переглянути відносини з Єгиптом, а Барак Обама розпорядився заморозити програму щорічної військової допомоги на 1,3 мільярди доларів, яку США надає Каїру.  

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: