fbpx
Театр

Гергієв хоче об’єднати кілька театрів в Національний центр мистецтв

Диригент та художній керівник Маріїнського театру Валерій Гергієв має намір звернутися до президента Росії Володимира Путіна з пропозицією створити Національний центр мистецтв, до якого увійдуть Маріїнський театр, Академія Російського балету, Санкт-Петербурзька державна консерваторія і Російський інститут історії мистецтв. Такий центр, на думку Валерія Гергієва, буде «не тільки продовжувати історичні традиції Імператорських театрів, але й стане ефективним центром інновацій у російському мистецтві».

Лист про створення центру супроводжується припискою з настійним проханням не доручати оформлення проекту Міністерству культури. Офіційні представники Мінкульту заявили, що вперше чують про подібну ініціативу Гергієва.

У самих установах культури, які передбачає об’єднати в Національний центр мистецтв Валерій Гергієв, від докладних коментарів відмовилися. Так, в Маріїнському театрі повідомили, що лист президенту ще тільки в проекті. Керівництво інших театрів послалося на непоінформованість, а рядові співробітники заявили, що про ідею об’єднання їм відомо вже давно.

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: