fbpx
Право

В Україні розробили антипіратський закон

Державна служба інтелектуальної власності України розробила законопроект, спрямований на боротьбу з онлайн-піратством. Про це повідомляє «Новий регіон» з посиланням на газету «Капітал». На розгляд Верховної Ради він поки не поданий, однак у відомстві обіцяють зробити це найближчим часом.

Відповідно до законопроекту, Держслужба інтелектуальної власності, після того, як отримає скарги від правовласників, повинна повідомляти провайдеру про наявність піратського контенту на тих чи інших сайтах. Провайдер зобов’язаний буде протягом доби відреагувати на даний запит, зокрема повідомити про заяву власника сайту. Якщо ж останній відмовиться заблокувати доступ до сумнівних матеріалів, провайдер може самостійно зробити це. Причому, за повідомленням держслужби, блокуванню буде підлягати не весь сайт, а тільки сумнівні матеріали.

Про те, що в Україні планують прийняти антипіратський закон, розмови ходили давно. Зокрема, глава Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко повідомляв, що законопроект перебуває на стадії узгодження.

«Статус-кво щодо цих складних питань може бути досягнутий тільки враховуючи всі зацікавлені сторони, тобто і правовласників, і представників ІТ-спільноти, і користувачів всесвітньої мережі. Те, що такий компроміс необхідний, свідчать нещодавні події навколо російського антипіратського закону», – підкреслив він.

Читайте також: