fbpx
Право

Валерія Лутковська: Про помилування Тимошенко поки рано говорити

Сьогодні в ЗМІ з’явилася думка уповноваженого з прав людини Валерії Лутковської, яка вважає, що поки ще рано говорити про помилування колишнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко. У засобах масової інформації наводиться інтерв’ю омбудсмена виданню «Вести», в якому Валерія Лутковська, відповідаючи на запитання журналістів, порівняла ситуації з екс-міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком та екс-прем’єром Юлією Тимошенко.

За словами Валерії Лутковської, в ситуації з Юрієм Луценком «були вичерпані всі судові засоби захисту», а після рішення у справі екс-міністра, винесеного касаційною інстанцією, омбудсмен підготувала звернення до глави держави про помилування Юрія Луценка, і, як відомо, президент України Віктор Янукович Юрія Луценка в підсумку помилував. У ситуації з Юлією Тимошенко, як відзначає Валерія Лутковська, «судові тяжби тривають». При цьому омбудсмен говорить про те, що готова розглянути питання про помилування екс-прем’єра, однак, за словами Лутковської, «поки рано про це говорити».

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Не оминула своєю увагою Валерія Лутковська й широко обговорювану тему можливого лікування Юлії Тимошенко в Німеччині. На думку омбудсмена, цілком можливо створити правові підстави для відправки Тимошенко на лікування за кордон. Валерія Лутковська підкреслює, що питання можливості лікування за кордоном Тимошенко має бути вирішено на рівні укладення міждержавної угоди між Україною і Німеччиною, і така угода не може бути укладена щодо однієї людини.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

У своєму інтерв’ю Валерія Лутковська також зазначила, що цього року до омбудсмена з скаргами звернулися вже більше 45 тисяч людей, а найчастіше люди звертаються до уповноваженого з прав людини з питання недовіри до судів.

Нагадаємо, що Валерія Лутковська займає посаду уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, починаючи з квітня минулого року.

За матеріалами: podrobnosti.ua

Читайте також: