fbpx
Політика

Близько 40 “братів-мусульман” загинули під час бунту у в’язниці під Каїром

У в’язниці під Каїром у неділю прихильники "Братів-мусульман" влаштували безлади і намагалися втекти, але були зупинені поліцейськими. У результаті придушення заворушень 38 ісламістів загинули. Причиною смерті називається отруєння сльозогінним газом, який довелося застосувати представникам правоохоронних органів.

У самому Каїрі неділя видалася відносно спокійною, проте, президентський палац і всі державні установи продовжують посилено охоронятися, а на вулицях залишається бронетехніка. Міністр оборони Єгипту заявив, що військовим не потрібна влада, але вони не допустять заворушень і хаосу в країні.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Тим часом, лідери "братів-мусульман" закликали своїх прихильників покинути вулиці, в той же час, в окремих районах виникають малочисельні стихійні мітинги. Неділя обійшлася без жертв, а в суботу на вулицях єгипетської столиці загинули 79 осіб. А всього за останні п’ять днів кількісь жертв перевищує 800 осіб.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Близько 40 "братів-мусульман" загинули під час бунту у в’язниці під Каїром (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru.

Читайте також: