fbpx
Економіка

Аграрний фонд України повністю забезпечує пекарні борошном

Аграрний фонд України повністю забезпечує вітчизняні пекарні борошном для виробництва соціальних сортів хліба. Причому за тією ж ціною, що і торік і нижчою за ринкову. Отже, і підвищення ціни на соціальні сорти хліба українці відчувати  цього року не повинні.

За 8 місяців поточного року хлібопекарські підприємства придбали у Аграрного фонду майже 200 тисяч тонн борошна для виготовлення хліба. Найбільше борошно закуповують хлібопекарські підприємства Києва та Харківської області – більше 15 тисяч тонн. У межах 13 тисяч тонн борошна Аграрний фонд постачає для пекарів Черкаської, Донецької та Одеської областей. Майже по 10 тисяч тонн борошна придбали хлібопекарні Дніпропетровської, Київської, Луганської та Запорізької областей. У цілому в Аграрного фонду борошно закуповують 214 хлібопекарських підприємств.

Варто зазначити, що на сьогоднішній день Аграрний фонд пропонує борошно за ціною: вищого гатунку – 2896,00 грн/т, першого – 2711,00 грн/т, другого – 2381,00 грн/т, житнього борошна – 2279,00 грн/т.

За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: