fbpx
Політика

Павло Астахов: «Росія захистить своїх дітей у всьому світі»

Уповноважений при президентові Росії з прав дитини Павло Астахов повідомив у понеділок, що дівчинці, вивезеній російською матір’ю з Норвегії, було надано російське громадянство. Павло Астахов пояснив, що  йдеться про дівчинку дев’яти років – Ангеліну Анпилову, яка в ніч на 3 серпня прилетіла до Росії разом з матір’ю Світланою.

За словами Світлани Анпилової, вона разом зі своєю дочкою піддавалися жорстокому поводженню з боку чоловіка і батька, громадянина Норвегії. З цієї причини, вони були змушені тікати від нього в пошуках захисту.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

При цьому у дівчинки було норвезьке підданство і восьмого серпня їй була оформлена двотижнева віза, після чого вони з матір’ю вирушили до Воронежа до батьків Світлани, де і подали документи до ФМС. Сьогодні стало відомо, що дівчинка стала громадянкою РФ.

Павло Астахов з цього приводу заявив, що в даній ситуації важливо не тільки благополучне вирішення проблеми, а й юридичний прецедент – так як вдалося довести, що діти росіян, народжені за межами Російської Федерації, завжди мають право повернутися до Росії і знайти там притулок.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

"Тепер Ангеліна російська громадянка, і боятися їй нічого!", – упевнений уповноважений з прав дитини.

Павло Астахов: «Росія захистить своїх дітей у всьому світі» (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru.

Читайте також: