fbpx
Україна

У Києві освятили Патріарший собор Воскресіння Христового

Сьогодні, 18 серпня, в Києві відбулася церемонія освячення Патріаршого собору Воскресіння Христового – головного храму Української греко-католицької церкви, побудованого виключно на пожертви віруючих. За повідомленням інформаційної служби собору, участь в освяченні брав глава церкви – отець Святослав.

Патріарший собор Воскресіння Христового, що став четвертим у Києві храмом греко-католицької церкви, будувався більше десяти років. Він зведений за проектом Миколи Левчука на лівому березі Дніпра. Храм може прийняти півтори тисяч осіб. На території собору знаходиться адміністративна будівля, яку сьогодні також освятили. Висота Патріаршого собору Воскресіння Христового – 50 метрів, він є найвищим храмом у Києві.

Читайте також:  Присвячується світлій пам'яті Героя з Прикарпаття Андрія Бойка

Українська греко-католицька церква довгий час перебувала на нелегальному становищі. Офіційний статус вона отримала лише після розпаду СРСР в 1991 році. Греко-католицька церква підпорядковується Ватикану, більшість її парафіян живе в Західній Україні, однак резиденція глави церкви з 2005 року знаходиться в Києві.

У Києві освятили Патріарший собор Воскресіння Христового (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: