fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Корабельна аварія на Іртиші. Влада Омської області виплатить компенсації постраждалим і родичам загиблих

  Влада Омської області має намір у понеділок визначитися із сумами і порядком виплат компенсацій постраждалим і родичам загиблих в корабельній аварії на Іртиші під Омськом, повідомив на прес-конференції в неділю губернатор регіону Віктор Назаров.

"У понеділок влада визначить суми виплат постраждалим і родичам загиблих. Також завтра буде визначений день жалоби", – сказав В. Назаров.

Також уряд регіону попросив очевидців надати в правоохоронні органи відео зіткнення, яке хтось міг зняти з берега.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Як повідомлялося, в суботу, 17 серпня на 1843 кілометрі річки Іртиш в 10 км від Омська сталося зіткнення теплохода "Полісся-8", що виконував рейс Омськ-Ачаір, і баржі. На борту теплохода на момент аварії перебувало 56 осіб: 52 пасажири і 4 члени екіпажу.

У районі селища Нова станиця судно зіткнулося з баржею і затонуло. В результаті трагедії шестеро людей загинули, ще 47 людей постраждали.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Західно-Сибірським слідчим управлінням на транспорті СК РФ ведеться розслідування кримінальної справи, порушеної за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 263 КК РФ (порушення правил безпеки руху та експлуатації внутрішнього водного транспорту, що спричинили з необережності смерть двох або більше осіб).

За результатами аналізу крові на вміст алкоголю був затриманий капітан теплохода.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: