fbpx
Політика

До кінця сьогоднішнього дня російські чиновники повинні позбутися зарубіжних рахунків

Всі високопоставлені російські чиновники, а також парламентарі та силовики повинні до кінця сьогоднішнього дня позбутися зарубіжних рахунків і активів, щоб залишитися на держслужбі або зберегти свій мандат, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Нагадаємо, 19 травня набув чинності закон, згідно з яким забороняється мати рахунки за кордоном високопоставленим чиновникам, парламентаріям, суддям, співробітникам правоохоронних органів, військовослужбовцям та ряду інших категорій держслужбовців. Всі вони повинні були протягом трьох місяців ліквідувати свої активи в іноземних банках.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Порушення цієї заборони тягне "дострокове припинення повноважень, звільнення з посади або звільнення у зв’язку з втратою довіри". Позбутися зарубіжних рахунків повинні і претенденти на виборні держпосади.

Щодо закордонної нерухомості, мати її можна за умови, що повинні бути відкриті джерела коштів на придбання всіх наявних квартир, будинків та земельних ділянок.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Голова комітету з регламенту Держдуми РФ Сергій Попов пояснив, що ті парламентарії, що не побажали розлучитися з рахунками за кордоном, повинні написати заяву на ім’я спікера Держдуми Сергія Наришкіна.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: