До кінця сьогоднішнього дня російські чиновники повинні позбутися зарубіжних рахунків

Всі високопоставлені російські чиновники, а також парламентарі та силовики повинні до кінця сьогоднішнього дня позбутися зарубіжних рахунків і активів, щоб залишитися на держслужбі або зберегти свій мандат, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Нагадаємо, 19 травня набув чинності закон, згідно з яким забороняється мати рахунки за кордоном високопоставленим чиновникам, парламентаріям, суддям, співробітникам правоохоронних органів, військовослужбовцям та ряду інших категорій держслужбовців. Всі вони повинні були протягом трьох місяців ліквідувати свої активи в іноземних банках.

Порушення цієї заборони тягне "дострокове припинення повноважень, звільнення з посади або звільнення у зв’язку з втратою довіри". Позбутися зарубіжних рахунків повинні і претенденти на виборні держпосади.

Related Post

Щодо закордонної нерухомості, мати її можна за умови, що повинні бути відкриті джерела коштів на придбання всіх наявних квартир, будинків та земельних ділянок.

Голова комітету з регламенту Держдуми РФ Сергій Попов пояснив, що ті парламентарії, що не побажали розлучитися з рахунками за кордоном, повинні написати заяву на ім’я спікера Держдуми Сергія Наришкіна.

За матеріалами: РИА Новости

Leave a Comment