fbpx
Політика

Влада Єгипту має намір заборонити рух «Брати-мусульмани»

Тимчасово виконуючий обов’язки глави єгипетського уряду Хазем Беблауі пропонує заборонити рух «Брати-мусульмани». Раніше активістом цього руху був усунений від влади президент Мухаммед Мурсі. Як повідомив прес-секретар прем’єра Шерифа Шаукі, в уряді обговорюється така можливість.

Не маючи наміру миритися з втратою влади в країні, «Брати-мусульмани» проводять масові антиурядові виступи, влаштовуючи постійні зіткнення з органами правопорядку, що незмінно призводить до численних жертв.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

У суботу урядовим військам вдалося після дводенного штурму захопити каїрську мечеть «Аль-Фатх», яка перетворилася на головний оплот прихильників Мурсі. До останнього моменту там був розгорнутий госпіталь заколотників, туди ж вони звозили і тіла своїх загиблих соратників.

«У деяких внутрішніх приміщеннях залишаються прихильники Мурсі, а в сусідніх – вже поліція», – розповів журналістам медик, що знаходився на місці подій.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Нагадаємо, остання хвиля заворушень не вщухає в країні після того, як у середу військові почали розганяти табори прихильників Мухаммеда Мурсі. У той же день було оголошено про введення режиму надзвичайного стану, а в 11 провінціях – комендантської години.

Влада Єгипту має намір заборонити рух «Брати-мусульмани» (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru.

Читайте також: