fbpx
Новини світу

Бо Сілай постане перед судом 22 серпня

  Суд над впливовим у минулому китайським політиком Бо Сілаєм почнеться в майбутній четвер, передає в неділю британська телерадіокорпорація Бі-бі-сі.

Раніше він займав пости члена політбюро ЦК китайської компартії, а також секретаря комітету КПК мегаполісу Чунціна.

Наприкінці липня цього року прокуратура міста Цзинаня східній китайській провінції Шаньдун передала документи міському суду другого ступеня, де буде розглядатися справа опального чиновника.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

Бо Сілаю в провину ставляться корупція, розкрадання державної власності і зловживання службовим становищем.

У документі прокуратури стверджується, що Бо Сілай, займаючи державні пости, "використовував службове становище з метою отримання особистої вигоди, незаконним шляхом привласнював власність інших людей, при цьому сума привласненого надзвичайно велика".

Судячи за звинуваченнями, в яких згадуються величина сум присвоєного Бо Сілаєм майна, а також тяжкість наслідків його дій для держави, йому загрожує смертний вирок, вважають спостерігачі.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Раніше повідомлялося, що Бо Сілай був знятий з усіх партійних посад, а потім виключений з компартії Китаю, виведений зі складу депутатів Всекитайських зборів народних представників (ВЗНП, вищий орган законодавчої влади Китаю – ІФ), що позбавило його депутатської недоторканності.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: