fbpx
Політика

Янукович і Путін по телефону обговорили проблеми на митниці

Президенти України і Росії сьогодні в телефонному режимі обговорили ряд важливих питань співробітництва двох держав, зокрема і проблемну ситуацію, що склалася з митним оформленням вантажів на російсько-українському кордоні.

Згідно із заявою департаменту прес-служби та інформації уряду Російської Федерації, рішення про зупинку імпорту товарів з України було прийнято митною службою. Також було заявлено, що на рівні Кабінету міністрів рішень з цього питання не було.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

У департаменті прес-служби та інформації уряду РФ також відзначають, що «в уряді стурбовані ситуацією, що склалася, оскільки це позначається на торгово-економічних зв’язках».

Нагадаємо, що 14 серпня з’явилося повідомлення Федерації роботодавців України про проблеми, що виникли на російській митниці з товарами українських виробників. Повідомлялося про те, що російська Митна служба з 14 серпня включила до переліку "ризикових" всіх без винятку українських імпортерів.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

У Федерації роботодавців України вважають, що такі дії російської сторони можуть повністю зупинити український експорт.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: