fbpx
Новини світу

У РФ є довгий перелік претензій до українських товарів – Онищенко

 У Росії до України є претензії у сфері захисту прав споживачів, вважати це торговельною війною неправильно, заявив "Інтерфаксу", керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко.

"У нас іде професійна робота. Ми маємо конкретний довгий перелік претензій, що знаходиться в області законодавства у сфері захисту прав споживачів", – сказав Онищенко агентству перед переговорами з українською делегацією.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

За його словами, "йдеться про відповідність продукції до вимог законодавства про захист прав споживачів, про відповідність якості". "Саме так. Якщо це називають торговою війною, нехай це називають торговою війною", – сказав він.

У п’ятницю в Москві Г. Онищенко планує обговорити з українською делегацією перспективи повернення на російський ринок кондитерської продукції компанії Roshen (Україна). Росспоживнагляд ввів заборону на постачання продукції Roshen в РФ.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Українська сторона заявила, що Росія ввела заборону на ввезення практично всіх українських товарів, які відчувають проблеми при перетині російської митниці.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: