fbpx
Право

В Україні пропонують зобов

Мабуть, багато хто, звертаючись до лікувальних установ, звертав увагу на такий факт: лікар пише в медичній картці результати огляду, але при цьому написане не завіряється ні підписом доктора, ні його печаткою. Крім того, найчастіше перелік лікарських препаратів, що призначаються до застосування, виписується на звичайному аркуші паперу (якщо, звичайно, для придбання ліків не потрібен рецепт). На жаль, ніхто не застрахований від помилок, зокрема і лікарі. А проста механічна помилка може привести до найнепередбачуваніших наслідків для здоров’я людини.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Народний депутат України Тетяна Слюз вважає, що чинний сьогодні закон «Основи законодавства України про охорону здоров’я» хоча і встановлює відповідальність лікарів за свою діяльність, але, при цьому, там в недостатній мірі прописаний механізм підтвердження цієї відповідальності.

Законопроектом № 3064 нардеп пропонує зобов’язати лікарів засвідчувати своїми підписом і печаткою результати обстежень, встановлений діагноз, а також перелік призначених лікарських препаратів. Крім того, згідно з пропозицією народного депутата, документальні підтвердження лабораторних обстежень повинні оформлятися на бланках відповідних установ, в яких будуть вказуватися дані осіб, які проводили ці дослідження. А написане на таких бланках також повинні засвідчувати печатками медичних установ.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

За матеріалами: ligazakon.ua

Читайте також: