fbpx
Суспільство

У Нижньому Тагілі створять центр Булата Окуджави

За ініціативою жителів Нижнього Тагілу в місті буде створено центр Булата Окуджави. Адміністрація Свердловської області схвалила цю ініціативу, зараз ведеться детальне опрацювання проекту. Швидше за все, музей Окуджави буде відкрито в будинку, де поет жив у дитячі роки.

За словами міністра культури Свердловської області Павла Крекова, у створенні центру Булата Окуджави братимуть участь люди, що особисто знали поета. У будинку-музеї зможуть збиратися шанувальники творчості Окуджави, проводити творчі вечори. Вдова поета Ольга Арцимович-Окуджава підтримала пропозицію і готова надати посильну допомогу в створенні музею.

Читайте також:  Як СССР розвертав річки (ВІДЕО)

На сьогоднішній день в Росії існує лише один музей Булата Окуджави – в підмосковному Передєлкіно, де у поета була дача. У Москві на Арбаті поетові-легенді шістдесятників встановлено пам’ятник.

У Нижньому Тагілі сім’я Булата Окуджави прожила всього чотири роки (з 1934 по 1937). Батько майбутнього поета був відправлений у Свердловську область працювати парторгом на підприємстві «Уралвагонстрой», а в 1937-му році був розстріляний за помилковим доносом.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Булат Окуджава. "Пісня про дурнів" (відео):

 

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: