Україна і РФ створять спільну робочу групу для гармонізації вимог у сфері захисту прав споживачів – Присяжнюк

  Україна і Росія вирішили створити спільну робочу групу для гармонізації вимог у сфері захисту прав споживачів, повідомив міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк.

"Група системно, два рази на рік – один раз в РФ, другий в Україні – проводитиме засідання, щоб гармонізувати стандарти, вимоги щодо якості, зокрема інформаційні", – сказав міністр у п’ятницю журналістам після переговорів з главою Росспоживнагляду Геннадієм Онищенком в Москві.

"В цілому ми переговорами задоволені. Конструктивна розмова. Було знайдено порозуміння", – заявив М. Присяжнюк.

Він також повідомив, що сторони домовилися активізувати роботу українських лабораторій, які будуть акредитовані для контролю за якістю продукції, що поставляється на ринок РФ.

М. Присяжнюк заявив у п’ятницю "Інтерфаксу", що його переговори з Г. Онищенком в Москві щодо постачань кондитерської продукції пройшли позитивно. "Добре", – так він відповів на прохання оцінити результати зустрічі.

Related Post

Зі свого боку, Г. Онищенко заявив "Інтерфаксу", що не оцінює переговори як прорив. "Прорив – це коли все змиває", – сказав глава Росспоживнагляду.

Росспоживнагляд 29 липня ввів заборону на постачання в РФ кондитерської продукції з українських фабрик корпорації Roshen у зв’язку з її невідповідністю вимогам до якості. Корпорація відкидає ці звинувачення.

Це не перша претензія Росспоживнагляду до продукції, що поставляється з України. Зокрема, раніше Росспоживнагляд вводив заборону на постачання українського сиру. Після низки узгоджень поставки сиру поновилися.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Leave a Comment