fbpx
Новини світу

Україна і РФ створять спільну робочу групу для гармонізації вимог у сфері захисту прав споживачів – Присяжнюк

  Україна і Росія вирішили створити спільну робочу групу для гармонізації вимог у сфері захисту прав споживачів, повідомив міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк.

"Група системно, два рази на рік – один раз в РФ, другий в Україні – проводитиме засідання, щоб гармонізувати стандарти, вимоги щодо якості, зокрема інформаційні", – сказав міністр у п’ятницю журналістам після переговорів з главою Росспоживнагляду Геннадієм Онищенком в Москві.

"В цілому ми переговорами задоволені. Конструктивна розмова. Було знайдено порозуміння", – заявив М. Присяжнюк.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

Він також повідомив, що сторони домовилися активізувати роботу українських лабораторій, які будуть акредитовані для контролю за якістю продукції, що поставляється на ринок РФ.

М. Присяжнюк заявив у п’ятницю "Інтерфаксу", що його переговори з Г. Онищенком в Москві щодо постачань кондитерської продукції пройшли позитивно. "Добре", – так він відповів на прохання оцінити результати зустрічі.

Зі свого боку, Г. Онищенко заявив "Інтерфаксу", що не оцінює переговори як прорив. "Прорив – це коли все змиває", – сказав глава Росспоживнагляду.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

Росспоживнагляд 29 липня ввів заборону на постачання в РФ кондитерської продукції з українських фабрик корпорації Roshen у зв’язку з її невідповідністю вимогам до якості. Корпорація відкидає ці звинувачення.

Це не перша претензія Росспоживнагляду до продукції, що поставляється з України. Зокрема, раніше Росспоживнагляд вводив заборону на постачання українського сиру. Після низки узгоджень поставки сиру поновилися.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: