fbpx
Суспільство

Тренчкот – простий спосіб виглядати чарівно

 У гардеробі кожної модної дівчини можна знайти тренчкот. Ця верхній одяг з року в рік з’являється в колекціях модних будинків. Незнаючі люди будуть називати цю річ простим плащем або пальто, а ті хто, хоче здатися експертом в моді, називають кожне пальто – тренчкотом. Ми спробували зазирнути глибше в історію походження тренчкота.

 З історії

 Чарльз Макінтош – шотландський хімік – випустив в 1823 році плащі з прогумованої тканини і запатентував свій винахід, як плащ Макінтош. Ці плащі стали прообразом тренчкота. У 1901 році Томас Барберрі (Burberry), на той момент господар габардинової фабрики, створив більш легку альтернативу саржевим шинелям британських солдатів. Військові прозвали цей плащ-тренчкот, дослівний переклад з англійської – trench coat – «траншейне пальто».

Після Першої Світової війни солдати продовжували носити ці плащі, поступово плащі влилися в повсякденний набір гардеробу. Цікавою деталлю з історії є фірмова клітина модного дому – Burberry, адже саме з 1924 року їх фабрика доповнила тренчкоти бежево-біло-червоно-чорної кліткою на підкладці. У Другу Світову війну солдати продовжували носити плащі, так як вони були незамінні в погану погоду. У США і СРСР з’явилися укорочені моделі, які були ще зручнішими, ніж перші моделі тренчкотів. У 1950-60-их роках зростанню популярності тренчкотів слугувала поява на екранах кіногероїв Голлівуду у фірмових плащах, так як в той час дім Burberry співпрацював з кінокомпанією. З часом тренчкот став фірмовою відмінністю ділових людей. А трохи пізніше перші модниці сміливо запозичили плащі.

Читайте також:  Розшук. В місті Кагарлик пропав хлопчик

 

Як відрізнити тренчкот від звичайного плаща і пальто?

Класичні деталі тренчкота: погони, відкладний комір, відлітна кокетка на спині, манжети, пояс, розріз ззаду, хлястики на рукавах і глибокі розрізні кишені. Плащі виконані з водонепроникного матеріалу, зараз для цього використовується габардин – щільна м’яка тканина, складного чи діагонального саржевого переплетення в широкий або невеликий рубчик на бавовняної, вовняної або шовкової основі.

 

У наш час

Протягом багатьох років найзнаменитіші дизайнери фантазували над зовнішнім виглядом тренчкотів, але за весь час ці плащі так і не вийшли з моди, не є винятком і 2013  рік. Вклавши один раз гроші в таку модну покупку, ви ніколи не пошкодуєте, адже цей верхній одяг ніколи не вийде з моди. Такого виду пальто є універсальним. Мало того, що його носять як жінки, так і чоловіки, так тренчкоти можна поєднувати з різним низом – спідниці та брюки, а також різним взуттям –  високі чоботи на низькому ходу або ніжні закриті туфлі. Спочатку тренчкоти були чорного кольору, пізніше з’явилися зеленого, бежевого і коричневого кольорів, а як тільки жінки перейняли у чоловіків цю частину гардеробу – палітра кольорів плащів значно збільшилася. Класикою вважаються тренчкоти дизайнерського дому Burberry, з тією самою знаменитою кліткою на підкладці.

Читайте також:  26 квітня - День пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи

 

Переваги тренчкотів перед іншим верхнім одягом

Тренчкоти дійсно є універсальним верхнім одягом. Таке пальто додасть образу одночасно елегантність і строгість. Кожна жінка в тренчкоті буде виглядати чудово – це ще дуже важливий аргумент мати в гардеробі такий плащ. Тренчкоти бежевого кольору з темними гудзиками краще поєднувати з брюками або спідницями строгого крою, одягати слід на ділові зустрічі, на роботу або ж у будь-яке місце, де хочете виглядати елегантно і серйозно. Тренчкоти більш ніжних і теплих відтінків – пісочний, червоний, рожевий – ідеально підійдуть для романтичних зустрічей. Під такі тренчкоти можна надіти сукні яскравих кольорів і туфлі різних фасонів. Не забувайте про практичність тренчкота – його тканина не дасть вам промокнути в погану погоду. У гардеробі можна мати тренчкоти різних моделей, текстилю та кольору. Стилісти твердять в один голос, що не варто шкодувати грошей і вкласти їх в покупку фірмового тренча Burberry , адже він і через десятки років, в хорошому стані, залишиться актуальним. Плюс добре підібрана сумка доповнить ваш образ, і зробить вас чарівною в будь-якій ситуації. Завдяки тугому поясу на талії тренч ще допоможе зробити вашу фігуру більш витонченою, а це сподобається кожній дівчині.

Виберіть ідеальний тренчкот по вашій фігурі і цієї осені ви будете виглядати чарівно.

 

Читайте також: