fbpx
Футбол

Справа «Металіста». Верховний суд Швейцарії призупинив рішення Спортивного арбітражного суду Лозанни

Зрушила з мертвої точки «справа Металіста». Відучора українські вболівальники чекають новин про скасування рішення УЄФА, щодо відсторонення «Металіста» від поточного розіграшу Ліги чемпіонів.

Сьогодні повідомляється про те, що Верховний суд Швейцарії призупинив рішення Спортивного арбітражного суду Лозанни (CAS) про визнання матчу сезону-2007/2008 «Карпати» – «Металіст» договірним. Така інформація наводиться з посиланням на слова представника харківського клубу в суді Маркіяна Ключковського. «В принципі, це має означати, що УЄФА має допустити "Металіст" до матчів Ліги чемпіонів на час розгляду апеляції у Верховному суді Швейцарії по суті», – повідомив Маркіян Ключковський.

У ЗМІ наводяться також слова першого віце-президента «Металіста» Костянтина Пивоварова, написані ним на одному з форумів вболівальників харківського клубу: «На жаль, це не гарантує, що УЄФА нас відновить у єврокубках, тому як УЄФА не пов’язано в своїх рішеннях рішеннями судів». Однак, Костянтин Пивоваров наголосив, що «наші шанси сильно підвищуються».

Що виходить тепер? Призупинене рішення Спортивного суду, яке було взято за основу Європейським футбольним союзом при винесенні рішення про дискваліфікацію харківського «Металіста». Враховуючи це, а також беручи до уваги недавню ситуацію з турецьким «Фенербахче», можна припустити, що «справа Металіста» має всі шанси вирішитися для харківського клубу позитивно.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна, sport.ua

Читайте також: