fbpx
Політика

Російська митниця про проблеми з українськими товарами: Ми працюємо в штатному режимі. Ніякої критичної ситуації немає

В Україні говорять про проблеми з постачаннями товарів до Росії і про черги на митницях на україно-російському кордоні, а російська сторона заявляє про те, що митниця працює в штатному режимі, і ніякої критичної ситуації немає.

Сьогодні в українських ЗМІ, з посиланням на видання «Сегодня», з’явилися слова представників Бєлгородської, Воронезької та Брянської митниць. Представники російської сторони в один голос говорять про відсутність проблем. Так, на Бєлгородській митниці заявляють, що з 14 серпня відбулися певні зміни в правила переміщення товарів через кордон і відтепер при в’їзді на територію Митного союзу необхідно пред’являти документи про сплату митних платежів. На Воронезькій митниці говорять про директиву, згідно з якою повинен здійснюватися 100-відсотковий огляд вантажів. А щодо черг, то на митниці назвали скупчення вантажів «не критичним». На Брянській митниці говорять про штатний режим роботи, а черги були названі «штатною ситуацією».

Читайте також:  МЗС України заявило, що не визнає президентства Путіна і закликало інші країни зробити так само

Нагадаємо, що позавчора Федерація роботодавців України заявила про наявність проблем з поставками української продукції до Росії. Глава комітету Держдуми Росії у справах СНД Леонід Слуцький заявив, що проблеми найближчим часом вирішаться, а «складності пов’язані з тим, що Україна не входить до Митного союзу».

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

Учора колишній міністр економіки України Богдан Данилишин в соціальній мережі Facebook зазначив, що виниклі проблеми є не чим іншим, як спробою підштовхнути Україну до вступу в Митний союз і підкреслив, що з боку українського уряду мають бути вжиті відповідні заходи реагування на події з українським імпортом.

Крім того, вчора з’явилася заява корпорації «Оболонь» про те, що відвантаження продукції цієї компанії в Російську Федерацію були припинені.

За матеріалами: podrobnosti.ua

Читайте також: