fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Петро Мельник знаходиться в Білорусі?

  Екс-ректор Національного університету Державної податкової служби Петро Мельник, оголошений в міжнародний розшук, за паспортом брата виїхав до Білорусі, повідомляє в п’ятницю gazeta.ua.

Видання оприлюднило фотокопію "Довідки про перетин українсько-білоруського кордону громадянином П.Мельником", проте не уточнюється, яке саме відомство видало відповідну довідку.

У фотокопії наголошується, що П.Мельник 9 серпня о 3:00 ранку пройшов митний контроль в пункті пропуску "Городище" за паспортом брата Олександра Мельника, проте о 5 годині ранку на білоруському пропускному пункті "Верхній Теребежов" вже пред’явив власний паспорт.

Агентство не має в своєму розпорядженні офіційного підтвердження цієї інформації.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Станом на ранок п’ятниці, 9 серпня, П.Мельник не був ще оголошений у розшук.

Як повідомлялося, колишній ректор був затриманий 27 липня співробітниками Головного управління внутрішньої безпеки міністерства доходів і зборів спільно з ГУБОЗ МВС України. Він вимагав та отримав від двох українців хабара в розмірі 40 тис. грн і 80 тис. грн за вступ їх родичів у виш.

Печерський райсуд Києва 1 серпня обрав для П.Мельника запобіжний захід у вигляді утримання під домашнім арештом. Йому заборонено залишати місце проживання, за винятком ситуацій, коли знадобиться медичний огляд або лікування.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

На екс-ректора 7 серпня наділи електронний браслет. П. Мельник став першою високопоставленою особою і першим арештантом в Київській області, щодо якого був застосований такий спецзасіб.

Між тим 9 серпня стало відомо, що П. Мельник зник з-під домашнього арешту, позбувшись електронного браслета. МВС оголосило його у всеукраїнський розшук. 14 серпня він був оголошений в міжнародний розшук за лінією Інтерполу.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: