fbpx
Новини світу

Переговори з Геннадієм Онищенком з приводу поставок кондитерської продукції Roshen пройшли позитивно – Микола Присяжнюк

  Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк заявив у п’ятницю "Інтерфаксу", що його переговори з главою Росспоживнагляду Геннадієм Онищенком в Москві з приводу постачань кондитерської продукції пройшли позитивно.

"Добре", – так він відповів на прохання "Інтерфаксу" оцінити результати зустрічі.

Зі свого боку, Г. Онищенко заявив "Інтерфаксу", що не оцінює переговори як прорив. "Прорив – це коли все змиває", – сказав глава Росспоживнагляду.

29 липня санітарна служба ввела заборону на постачання до Росії продукції компанії Roshen – одного з найбільших виробників кондитерських виробів на Україні. "На жаль, наші підозри справдилися, про що ми щиро шкодуємо. Виявлені порушення дають нам підстави ставити питання про введення заборони на ввезення всієї продукції даної фірми", – сказав тоді Г. Онищенко.

"Дали вказівки митним органам про заборону ввезення на територію нашої країни кондитерських виробів компанії Roshen", – повідомив він.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

"Порушені вимоги до якості і безпеки. Є підстави говорити про системні порушення чинного в нашій країні законодавства про захист прав споживачів", – повідомив він.

Це не перша претензія Росспоживнагляду до продукції, що поставляється з України. Зокрема, раніше Росспоживнагляд вводив заборону на постачання українського сиру. Після низки узгоджень поставки сиру поновилися.

Найбільші українські виробники кондитерських виробів слідом за корпорацією Roshen відчувають складнощі з поставками продукції на ринок РФ, повідомив напередодні агентству "Інтерфакс-Україна" президент асоціації "Укркондпром" Олександр Балдинюк .

За його словами, у більшості українських експортерів виникли труднощі з митним оформленням товарів на кордоні з Росією через сумніви російських митників у достовірності сертифікату походження продукції. У зв’язку з цим проводиться ретельний огляд товарів і транспортних засобів, затримується оформлення документів для пропуску через пункт митного контролю.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

У середу прес-служба Федерації роботодавців України повідомила, що Митна служба РФ з 14 серпня 2013 року включила до переліку "ризикових" всіх без винятку українських імпортерів, що фактично на невизначений час блокувало поставку товарів з України.

15 серпня в уряді РФ заявили, що рішення про зупинку імпорту з України приймалося митною службою РФ, на рівні Кабінету міністрів ніяких рішень не було. "В уряді стурбовані ситуацією, що склалася (на російсько-українському кордоні), оскільки це позначається на торгово-економічних зв’язках. Але це рішення митних органів, а на рівні уряду ніяких рішень щодо регулювання імпорту з України не приймалося ", – заявили "Інтерфаксу" у департаменті прес-служби та інформації уряду РФ.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: