fbpx
Економіка

ПАТ «Концерн “Стирол”» виплатило по 1 млн грн сім’ям загиблим через викид аміаку

  ПАТ "Концерн "Стирол" (Горлівка, Донецької обл.) перерахувало по 1 млн грн сім’ям шести співробітників, загиблих через викид аміаку на підприємстві 6 серпня, повідомила прес-служба Ostchem в п’ятницю.

"Компенсація перерахована на надані родичами рахунки. "Стирол" взяв на себе виплату всіх пов’язаних з цією компенсацією податків. Усі виплати постраждалим та їх сім’ям підприємство зробило на додаток до компенсації, передбаченої законодавством", – зазначили в прес-службі.

У Ostchem додали, що "Стирол" також у повному обсязі оплачує лікування та реабілітацію всіх постраждалих співробітників, а також надає їм матеріальну допомогу. "Розмір цієї допомоги визначила спеціально створена на підприємстві комісія, яка враховувала як медичні показання, так і соціальне становище співробітників", – уточнюють у прес-службі.

За даними Ostchem, зараз в реанімації Донецького обласного клінічного територіального медичного об’єднання залишаються двоє постраждалих в результаті аварії на "Стиролі", їх життю нічого не загрожує.

Як повідомлялося, 6 серпня о 14:00 в ході ремонту заводу № 1 ПАТ «Концерн "Стирол"» сталася розгерметизація трубопроводу і викид рідкого аміаку. У результаті події загинули шестеро людей, постраждали близько 30 робітників.

О 14:30 викид був ліквідований силами аварійно-рятувальної служби концерну, влада заявила про відсутність загрози для жителів міста.

Концерн "Стирол" – один з найбільших вітчизняних виробників хімічної продукції. Ostchem – керуюча компанія, яка координує стратегію шести підприємств азотної хімії, що належать Group DF Дмитра Фірташа, чотири з яких розташовані в Україні: концерн "Стирол", "Сєвєродонецьке об’єднання "Азот", черкаський "Азот", "Рівнеазот".

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: