fbpx
Футбол

Менеджер «Шальке» Хорст Хельдт: Ми не думали, що «Металіст» повністю позбавлять права участі в Лізі чемпіонів

Нещодавно генеральний менеджер німецького «Шальке» Хорст Хельдт коментував широко обговорювану тему щодо очікування рішення УЄФА у «справі Металіста». «Виключення українців з єврокубків? За моєю інформацією, ймовірність такого розвитку подій дорівнює нулю», – заявив генеральний менеджер німецького «Шальке». Що ж, помилився Хорст Хельдт.

Сьогодні у ЗМІ знову з’явилися коментарі генерального менеджера німецького клубу, але вже після рішень Верховного суду Швейцарії і Спортивного суду Лозанни. Хорст Хельдт повідомив, що він уважно стежив за розвитком подій навколо харківського «Металіста». «Ми не думали, що харківську команду повністю позбавлять права участі в турнірі. Тепер нам залишається лише отримати максимальну користь з ситуації, що склалася, щоб досягти мети, що стоїть перед нами», – заявив представник німецького «Шальке».

Перед командою, як підкреслив Хорст Хельдт, стоїть завдання виходу в груповий етап Ліги чемпіонів. «Якщо хтось думає, що наше завдання спрощується, так як ПАОК поступився «Металісту», то він небезпечно помиляється», – заявив генеральний менеджер «Шальке».

Відзначив Хорст Хельдт і зустріч з Хубом Стевенсом, який в даний час тренує грецький ПАОК. Нагадаємо, що Хуб Стевенс з жовтня 1996 року до червня 2002 року був головним тренером гельзенкирхенського клубу. При Хубі Стевенсі «Шальке» виграв Кубок УЄФА і двічі ставав володарем Кубка Німеччини. Хуба Стевенса в Гельзенкірхені чекає тепла зустріч, зазначив Хорст Хельдт і додав: «… але він, природно, зробить все, щоб ПАОК вийшов у груповий турнір. Ми теж туди хочемо. Так що завдання перед нами стоїть серйозне».

А щодо харківського «Металіста», то, нагадаємо: Верховний суд Швейцарії призупинив рішення Спортивного арбітражного суду Лозанни (CAS) про визнання матчу сезону-2007/2008 «Карпати» – «Металіст» договірним. Незважаючи на це, Спортивний арбітражний суд (CAS) Лозанни відмовив українському футбольному клубу "Металіст" у задоволенні клопотання про призупинення рішення УЄФА, яким харків’яни були виключені з єврокубків в сезоні 2013/2014. Хоча не так давно, розглянувши аналогічну ситуацію, CAS скасував рішення про дискваліфікацію турецького «Фенербахче».

За матеріалами: sport.ua

Читайте також: