fbpx
Право

Генпрокуратура РФ перевірить законність підвищення тарифів ЖКГ

Генеральна прокуратура Росії в п’ятницю дала доручення регіональним прокурорам перевірити законність підвищення тарифів на комунальні послуги. Як повідомляється на офіційному сайті відомства, це рішення ухвалили після того, як з’явилася інформація про те, що в цілому ряді регіонів тарифи збільшилися понад встановлений розмір.

«З метою захисту прав громадян у житлово-комунальній сфері прокурорами суб’єктів Російської Федерації доручено перевірити законність підвищення розміру плати за комунальні послуги, і в разі виявлення порушень вжити вичерпних заходів реагування», – йдеться в заяві відомства.

Крім цього, в Генпрокуратурі відзначають, що відповідно до доручення уряду від першого березня цього року влада суб’єктів повинна самостійно вживати заходів щодо недопущення в поточному році зростання оплати за комунальні послуги більш ніж на 6%.

У той же час, на думку наглядового відомства, не всі суб’єкти Російської Федерації ведуть контроль за зростанням тарифів. Так, скарги надходять з республіки Комі, Хакасії, Брянської, Калузької, Омської областей та з інших регіонів.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: