fbpx
Політика

Ассанж: «ФСБ не допитувала Сноудена в Шереметьєво»

Засновник сайту Wikileaks Джуліан Ассанж заявив у п’ятницю, що співробітники російських спецслужб навіть не намагалися допитувати колишнього співробітника ЦРУ Едварда Сноудена в той час, поки він перебував в транзитній зоні московського аеропорту «Шереметьєво».

Про це Ассанж розповів в інтерв’ю австралійському телебаченню, тим самим, спростувавши повідомлення, що з’явилися в деяких ЗМІ, про те, що нібито Сноуден піддався жорсткому допиту. "З моменту його від’їзду з Гонконгу наші співробітники завжди були поруч з ним. Протягом 54 днів хтось з Wikileaks знаходився поруч", – запевнив Ассанж міжнародну громадськість.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Він також недвозначно дав зрозуміти, що Едвард Сноуден взагалі не давав ніяких свідчень співробітникам ФСБ або їх колегам, так як цей факт не міг би пройти непоміченим представниками Wikileaks, які постійно перебували при ньому і "ретельно відстежували ситуацію".

За словами Ассанжа, російська влада вела себе дуже коректно.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Нагадаємо, нещодавно Едварду Сноудену  надали тимчасовий притулок в Росії, і тепер він не може бути виданий владі Сполучених Штатів.

Ассанж: «ФСБ не допитували Сноудена в Шереметьєво» (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru.

Читайте також: