fbpx
Політика

Через проблеми на митниці в Росію не можуть доставити українське пиво

Виниклі на кордоні з Росією проблеми з українськими товарами торкнулися різних галузей. Відомо, що біля російсько-українського кордону вже стоять тисячі вагонів з різними видами української продукції. Повідомлялося про те, що російським споживачам неможливо доставити продукцію виноробного холдингу Inkerman International, а також українські фрукти і овочі.

Через проблеми на митниці страждають імпортери в галузі машинобудування та хімічної промисловості, а також виробники соняшникової олії.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Дійшла черга і до українського пива – продукту, популярного в Російській Федерації. Сьогодні з’явилася заява корпорації «Оболонь», яка, як відомо, є одним з найбільших виробників пива та інших напоїв в Україні. Згідно з повідомленням Оксани Присяжнюк, начальника відділу корпоративних комунікацій корпорації "Оболонь", в компанії очікують «подальших рішень з російського боку». Відвантаження продукції «Оболоні» в Російську Федерацію були припинені.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

Нагадаємо, російська сторона заявила про те, що проблеми на митниці не пов’язані з політикою. У Росії пояснили ситуацію, що склалася «бюрократичними труднощами». А голова комітету Держдуми Росії у справах СНД Леонід Слуцький прямо заявив: «Складнощі пов’язані з тим, що Україна не входить до Митного союзу». Якось не по-сусідськи виходить …

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: