fbpx
Авто

У Києві з’явилися нові сучасні тролейбуси

У київському тролейбусному депо № 1 відбулася презентація нового рухомого складу. Тролейбуси були придбані за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку. Під час огляду нових тролейбусів заступник голови Київської міської державної адміністрації Михайло Костюк зазначив, що транспорт став ще зручнішим і пристосованим для осіб з особливими потребами.

«Ця партія тролейбусів має 100% низький рівень підлоги, всі вони оснащені пандусами і можуть нахиляти кузов для зручності пасажирів. Крім того, вони на 25-30% споживають менше електроенергії … Загалом новий транспорт відповідає стандартам Євросоюзу», – підкреслив він.

Наступні партії рухомого складу, за словами чиновника, крім пандусів, будуть обладнані ще й системами кондиціювання в кабіні водія і в салоні. Також виробники повинні подбати про створення нових моделей тролейбусів з автономним ходом до 5 км. Завдяки такому обладнанню, в майбутньому можна буде уникнути багатьох непередбачуваних ситуацій, відхиливши транспорт від маршруту.

За матеріалами: kievcity.gov.ua

Читайте також: