fbpx
Новини світу

ВАТ «РЖД» поки що не планує обмежень на відправлення вагонів з РФ у напрямку України

  Обмежень на відправку вагонів з РФ у напрямку України поки не вимагається, повідомили "Інтерфаксу" у ВАТ "РЖД" .

"Ситуація зі скупченням вагонів на підходах до прикордонного переходу Росії з Україною знаходиться під контролем. На даний момент  ВАТ "РЖД" не планують звернень до Ради з залізничного транспорту СНД з проханням обмежувати вантаження в цьому напрямку", – заявив співрозмовник агентства.

Через збільшений обсяг доглядових і митних операцій з рухомим складом, що слідує у РФ, пропускна здатність прикордонного пункту знизилася, що викликає скупчення вантажних поїздів і в напрямку України. Зараз на прикордонній станції Брянськ – Льговський знаходиться близько 500 вагонів, решта зупиняються на підходах.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Державній адміністрації залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") в четвер, всі поїзди в напрямку РФ відправляються за графіком, істотних проблем з їх пропуском на території країни поки немає. Затримки ж на території Росії відбуваються у зв’язку з посиленими перевірками.

Між тим, ефективна організація руху складів, перешкоджання виникненню заторів у зв’язку з збільшенням часу митного огляду та вихід з графіка руху, знаходяться поза компетенцією "Укрзалізниці", додав співрозмовник агентства. 

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

Як повідомлялося, Федеральна митна служба (ФМС) РФ з 14 серпня ввела посилені заходи контролю вантажів, які надходять з України.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: