Україна почне шукати нові ринки – ВО «Свобода»

  Заборона Росією імпорту українських товарів підштовхне українську економіку до модернізації виробництва і пошуку нових ринків, вважає народний депутат від ВО "Свобода" Олександр Мирний.

"По-перше, Росія показує своє справжнє ставлення до нас. По-друге, власники заводів і підприємств, де обладнання вже давно вичерпало свій ресурс, зокрема і моральний, будуть змушені розвернутися у бік більш сучасних технологій. Використання нових технологій підвищить продуктивність праці, поліпшить якість продукції і вирішить серйозні екологічні питання", – прокоментував О. Мирний заборону Росією імпорту українських товарів в інтерв’ю агентству "Інтерфакс-Україна" у четвер.

За його словами, обладнання, що використовується на українських металургійних підприємствах, не експлуатується більше ніде в Європі. "Навіть Росія закриває мартенівські печі", – зазначив депутат.

"Все те, що зараз відбувається, підштовхує підприємців до пошуку нових ринків, а також до впровадження нових технологій. Так що все, що не робиться, все робиться на краще", – вважає О. Мирний.

Депутат підкреслив, що Україна повинна вирішувати цю проблему, залучаючи міжнародні структури.

"Я вважаю, що уряд України зобов’язаний звернутися до Світової організації для вирішення проблеми з припиненням товаропотоку до Росії", – сказав О. Мирний, нагадавши, що обидві наші країни є членами СОТ.

"Крім Світової організації я не бачу інших механізмів, які могли б нас захистити", – підкреслив він.

Related Post

За словами О. Мирного, "Росія не розглядає Митний союз як економічне об’єднання".

"За статистикою всього лише 11% товарів, вироблених в МС, використовуються країнами-членами МС. Для порівняння в Європі таких товарів більше 70%. За великим рахунком країни-члени Митного союзу не потребують один одного", – зазначив він.

"Але, на жаль, є імперські амбіції Росії, керівництво цієї країни живе в полоні ілюзії про те, що кількість територій визначає місце у світовій історії і на карті світу" , – вважає депутат.

О. Мирний впевнений, що заборона на імпорт українських товарів носить виключно політичний характер і не має жодних економічних підстав. "Ви ж прекрасно розумієте, що не буває так, щоб буквально в один день все стало погано", – пояснив він.

Депутат зазначив, що на відміну від Росії, Європа дотримується стабільних правил гри.

"Які б угоди Україна не підписала з Європою, всі вони виконуються … Однак, з 1993 року Україна вступила в угоду про вільну торгівлю з Росією, з якого вже існує більше 300 вилучень (найменувань товарів – ІФ) і положення цього договору постійно трактуються на розсуд однієї із сторін … Росія постійно зловживає бажанням виключити з цього документа якісь позиції ", – розповів О. Мирний.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Leave a Comment