fbpx
Політика

Україна почне шукати нові ринки – ВО «Свобода»

  Заборона Росією імпорту українських товарів підштовхне українську економіку до модернізації виробництва і пошуку нових ринків, вважає народний депутат від ВО "Свобода" Олександр Мирний.

"По-перше, Росія показує своє справжнє ставлення до нас. По-друге, власники заводів і підприємств, де обладнання вже давно вичерпало свій ресурс, зокрема і моральний, будуть змушені розвернутися у бік більш сучасних технологій. Використання нових технологій підвищить продуктивність праці, поліпшить якість продукції і вирішить серйозні екологічні питання", – прокоментував О. Мирний заборону Росією імпорту українських товарів в інтерв’ю агентству "Інтерфакс-Україна" у четвер.

За його словами, обладнання, що використовується на українських металургійних підприємствах, не експлуатується більше ніде в Європі. "Навіть Росія закриває мартенівські печі", – зазначив депутат.

"Все те, що зараз відбувається, підштовхує підприємців до пошуку нових ринків, а також до впровадження нових технологій. Так що все, що не робиться, все робиться на краще", – вважає О. Мирний.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Депутат підкреслив, що Україна повинна вирішувати цю проблему, залучаючи міжнародні структури.

"Я вважаю, що уряд України зобов’язаний звернутися до Світової організації для вирішення проблеми з припиненням товаропотоку до Росії", – сказав О. Мирний, нагадавши, що обидві наші країни є членами СОТ.

"Крім Світової організації я не бачу інших механізмів, які могли б нас захистити", – підкреслив він.

За словами О. Мирного, "Росія не розглядає Митний союз як економічне об’єднання".

"За статистикою всього лише 11% товарів, вироблених в МС, використовуються країнами-членами МС. Для порівняння в Європі таких товарів більше 70%. За великим рахунком країни-члени Митного союзу не потребують один одного", – зазначив він.

"Але, на жаль, є імперські амбіції Росії, керівництво цієї країни живе в полоні ілюзії про те, що кількість територій визначає місце у світовій історії і на карті світу" , – вважає депутат.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

О. Мирний впевнений, що заборона на імпорт українських товарів носить виключно політичний характер і не має жодних економічних підстав. "Ви ж прекрасно розумієте, що не буває так, щоб буквально в один день все стало погано", – пояснив він.

Депутат зазначив, що на відміну від Росії, Європа дотримується стабільних правил гри.

"Які б угоди Україна не підписала з Європою, всі вони виконуються … Однак, з 1993 року Україна вступила в угоду про вільну торгівлю з Росією, з якого вже існує більше 300 вилучень (найменувань товарів – ІФ) і положення цього договору постійно трактуються на розсуд однієї із сторін … Росія постійно зловживає бажанням виключити з цього документа якісь позиції ", – розповів О. Мирний.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: