Україна має вимагати від СОТ ввести міжнародні санкції щодо Росії – Андрій Павловський

  Україна повинна вимагати міжнародних санкцій щодо Росії через арбітраж Світової організації торгівлі, вважає депутат фракції "Батьківщина" Андрій Павловський.

"Україні потрібно не забувати про те, що і ми, і Росія є членами Світової організації торгівлі. У СОТ є певні торговельні правила, що встановлюють ті випадки, коли країни можуть вводити санкції, припиняти потік товарів. Країна, яка порушує ці правила, піддається жорстким міжнародним санкціям", – сказав депутат фракції "Батьківщина" А.Павловський в інтерв’ю агентству "Інтерфакс-Україна" у четвер.

"Україна вже давно повинна була звернутися до арбітражу СОТ і вимагати введення щодо Россі відповідних економічних санкцій за її неадекватні дії", – переконаний нардеп.

Депутат зазначив, що не розуміє, чому українська влада не вдалася до таких важелів впливу на Росію за допомогою СОТ.

"Я сподіваюся, що найближчим часом ми побачимо хоч якусь реакцію уряду на такі ворожі дії Російської Федерації", – сказав він.

За словами А. Павловського, в першу чергу Міністерство закордонних справ повинно було зробити жорстку заяву і передати послу Росії дипломатичну ноту з відповідними вимогами. Таким же чином повинні діяти і уряд, і Міністерство юстиції.

"Але чомусь цієї реакції немає … те, що МЗС, уряд досі не зробили такої заяви, говорить лише про їхню некомпетентність", – підкреслив він.

Related Post

А.Павловський вважає, що заборона українського імпорту має виключно політичні причини.

"Я думаю, що якість українських товарів якою була, такою ж і залишилася. Якщо до цього 20 років вони Росію влаштовували, то зараз в один день вона різко змінила позицію. Природно це пов’язано з чисто політичною основою цієї дії Росії. Скажу відверто: це ворожа дія щодо України", – сказав він.

А.Павловський наголосив, що "все це відбувається напередодні підписання Угоди про асоціацію України з ЄС".

"Це своєрідний політичний тиск на Україну, так влада Росії хоче показати Україні – неприємності будуть продовжуватися, якщо ви нас не послухаєтесь, не прийдете до Митного союзу. Якщо раніше Росія намагалася нас заманити пряниками Митного союзу, розповідаючи про якісь пільги і привілеї, то тепер вона перейшла до митного батога і цим митним кийком заганяє нас в Євразійський простір", – вважає депутат.

"Можна вже говорити про те, що з 14 серпня Україні оголосили торговельну війну", – упевнений А.Павловський.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Leave a Comment